Energiboostende sjokolade chiapudding

Sjokolade chiapudding, for deg som elsker sjokolade. Tenk at denne er sunn nok til å være frokosten din! Det smaker litt som sjokolademelk (om du dropper chifrøene å varmer opp melken så er det nettopp det du får), og har en deilig puddingkonsistens – blir også enda bedre med kakao nibs og kokosflak for crunch. Må testes! Jeg har laget den på økologisk havremelk, og søtet med honning. Om du er vegansk så bytter du bare til lønnesirup så får du en vegansk variant.

Hva er egentlig chiafrø? 

Chia frø er små frø, ligner litt på linfrø i størrelse. De kommer fra en plante som er i slekt med mint. De kan absorbere 10-12 ganger sin egen vekt i vann. De er veldig antioksidant rike, og beskytter dermed de sunne fettsyrene de inneholder fra og bli dårlig. Og enda vikitigere, antioksidantene beskytter cellene våre.

Inneholder masse fiber, som trekker giftstoffer med seg ut av kroppen . Mater bakterier i tarmen som vi vil ha. De forsinker også blodsukkerstigningen slik at vi holder oss balanserte og mette.

Frøene er en veldig fin plantebasert proteinkilde. Protein gjør også at du skuer av sulthormoner og holder deg mett.

Chia frø inneholder Omega 3, men i en plantebasert ALA form som kroppen ikke så lett kan benytte seg av. Den vil heller ha DHA, som er den viktigste omega 3 kilden som finnes i fisk. Derfor bør en ta tilskudd av DHA i fiskeolje, eller finne en vegetarisk DHA kosttilskudd.

De inneholder mer kalsium enn melk.

Viktigst, chiafrø er veldig enkelt og inkludere i kostholdet. I chiapudding, frøknekkebrød, granola, eller i smoothies :)

| Oppskrift sjokolade chiapudding |

1 porsjon

  • 2 ss chiafrø
  • 1 ss rå kakao
  • 1,5 dl Oatly
  • 1/2 ss honning eller lønnesirup
  • 1/2 ts ekte vanilje
  • 1 klype salt

 

| Kossen |

  1. Bland chiafrø og kakaoen i en bolle. Gjerne sil inn kakaoen om den er klumpete.
  2. Ha i resten av ingrediensene. Rør godt, og sett tildekket i kjøleskapet overnatten.
  3. Server neste morgen til frokost med supermat, granola og friske bær.

 

| Toppings forslag |

  • Cacao nibs
  • Bee pollen
  • Kokosflak
  • Granola
  • Økologiske nøtter
  • Friske bær
  • Mulberries
  • Gojiberries
  • Honning dryss
  • Mandelsmør dryss

Toppingen tilsetter jeg ikke bare for at det er fint, det inneholder også masse næring! Mandelsmør inneholder vitamin E og bra fettsyrer. Cacao nibs gir crunch, antioksidanter og enda mer antioksidanter med friske bær.

 

Tips: Doble oppskriften å ha frokost i to dager. Eller ha med deg rester i et syltetøyglass på jobb <3

Om du tester ut, tagg meg gjerne @maline.ekstrom så jeg kan se å kommentere <3

Du liker kanskje også

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar