Bananis med plantebasert sjokolade

OK! Jeg er alltid på jakt etter sunne snacks ideer – for på sommeren ønsker man jo såklart kjølende is. Jeg vil også ha det sunt for da føler jeg meg best. Disse er da helt perfekte!

Fryste modne bananer (ja de må være modne, for da er de søtest og mest dessert aktig) og får en kremete konsistens. Så de kan spises nesten med en gang du tar dem ut av frysen. Jeg dippet dem i plantebasert sjokolade, slik at hele denne herligheten er helt plantebasert, raffinert sukkerfri og glutenfri!

Så hvordan lager vi disse?

Jo, det blir ikke enklere :

  1. Bananer fryses med pinne i
  2. Sjokoladen smeltes i vannbad
  3. Topping hakkes

Klar til å nytes!

|Vannbad | : Betyr at du har en kjele med en skål som tåler varme. Det er viktig at skålen ikke treffer vannet, for da blir det for varmt for sjokoladen og den kan skiller seg.

Jeg lar vannet koke opp, tar kjelen til siden og lar sjokoladen smelte. Smelt de ulike sjokoladene separat og du har deilig toppings til bananene.

Jeg har valgt tre ulike plantebaseserte sjokolade typer. Kjøpte dem på helsekosten. Det er så godt, og de blir så fine også!

| Oppskriften er – plantebasert – glutenfri – raffinert sukkerfri |

| Hva trenger du |

  • Ispinner
  • Godt modne bananer
  • Sjokolade – jeg kjøpte plantebaserte på helsekosten. Raffinert sukkerfri
  • Toppings – pistasj, frysetørkede bær

| Oppskrift bananis på pinne | 

  • 4 godt modne bananer
  • 1/2 mørk sjokolade
  • 1/2 lys sjokolade
  • 1/2 ‘melke’sjokolade
  • Valgfri toppings

| Hvordan gjør du det |

  1. Skrell bananene og del dem i to. Ha i ispinnen.
  2. Legg dem på et bakepapir og inn i frysen, minst én time, eller over natten.
  3. Smelt sjokoladen i vannbad. Husk at bollen som du smelter sjokoladen i ikke treffer vannet- da blir det for varmt for sjokoladen.
  4. Hakk opp ønsket topping.
  5. Så begynner det kjekke. Ta bananene ut av frysen. Start med å dyppe bananene. Ta på ønsket topping. Sjokoladen blir stiv med en gang.
  6. Legg bananene tilbake i frysen. Tas opp rett før servering.

| Topping inspirasjon |

  • Ristede hakkede mandler
  • Hasselnøtter
  • Cashewnøtter
  • Pistasj
  • Hakket tørket mango
  • Kokosflak
  • Hempfrø
  • Beepollen
  • Sjokolade dryss

Jeg er den som alltid spiser sjokoladen først på isen, har alltid gjort det. Her er det litt kjedelig når en sitter igjen med en banan på en pinne etterpå! haha.

Nytes gjerne sammen med  min hibiscus sommerdrikk – oppskriften finner du her

God sommer!

Smil,

Malin

Du liker kanskje også

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar